Kesän 2018 ohjelma


Turun Seudun Yksinhuoltajat ry.

Kesän 2018 ohjelma

Ilmoittautumiset kevään ohjelmiin 15.5. klo 19 alkaen, ellei toisin mainita, puhelimitse soittamalla 044 358 8599 (iltaisin). Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja on aina rajattu määrä. Jäsenhinta tarkoittaa jäsenmaksun maksaneen jäsenen hintaa. Peruuttamattomista, tai viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista paikoista joudumme veloittamaan kokonaishinnan (= se hinta, jonka yhdistys maksaa) sekä lähetyskulut. Käytä tilille maksuissa viitteenä samaa viitettä millä olet maksanut jäsenmaksun. Maksun palautus on mahdollista ainoastaan lääkärintodistuksella.

Retket ovat suunnattu koko perheelle, erityisesti lapsille, joten retkien toivotaan olevan päihteettömiä.

Huomioithan, että yhdistyksen toiminta ei ole vakuutettua, joten suosittelemme oman vakuutuksen ottamista mm. leireille ja matkoille. Lapset ovat aina vanhempansa vastuulla.

Em. asiat koskevat koko ohjelmaa, ellei toisin ole mainittu.

KESÄKUU
Love me Tinder – treffikomedia, teatteri aikuisille pe 29.6. klo 19
Emma Teatteri, Kailon saari, Naantali
”Näille treffeille menen ihan omana itsenäni vaan.” Sanoi ei kukaan ei koskaan. Suomessa on yli miljoona sinkkua, joten deittailu ei ole koskaan ollut niin kiivasta kuin nyt. Rakkaudennälässämme me kaikenikäiset ihmiset päädymme sovittamaan itseämme jos jonkinmoisiin vastakappaleisiin ja odotukset pari-suhteellekin saavat helposti epärealistiset mittasuhteet. Vain paras versio itsestä on kyllin hyvä – mutta kenelle?
Emma Teatterissa kesällä 2018 nähtävä Love Me Tinder on komedia rakkaudesta, treffeistä ja sen Ainoa Oikean etsimisestä. Se sopii sekä niille, joiden kokemus treffeillä käymisestä on vuosien takaa että niille, jotka juuri nyt aktiivisesti deittailevat. Treffitilanteiden joskus absurdeillakin piirteillä herkuttelevan, sydämenlävistävän näytelmän ovat kirjoittaneet Minna Koskela, Petja Lähde ja Satu Rasila. Komediajumala Mika Eirtovaraan ohjauksessa yleisöä ja toisiaan lavalla hurmaavat näyttelijät Miska Kaukonen Rinna Paatso, Jarkko Pajunen ja Maruska Verona.

Hinta                                              Jäsen       Ei-jäsen
                                                         33 e          37 e

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä ja lippu tulee olla maksettuna yhdistyksen tilille IBAN FI43 5713 4520 0196 95 viimeistään 27.5. Tavataan teatterin portilla, jossa oltava viimeistään klo 18.40.

Tippsundin leiri ma 2. – to 5.7.
Lähdetään leirikeskukseen viettämään rentoja päiviä meren rannalle. Leirillä ei ole järjestettyä ohjelmaa vaan tarkoitus on viettää lomaa leppoisasti. Leirikeskuksessa on mahdollisuus uida, saunoa, onkia (oma onki mukaan) ja leikkiä/pelailla muiden leiriläisten kanssa. Leirikeskuksessa on myös frisbeegolfrata, biljardipöytä, veneitä, kanootti sekä pelastusliivejä. Kirppari (osta ja myy).

Alueella on 8 mökkiä, joissa jokaisessa on majoitustilaa kuudelle hengelle, yhteensä 48 henkilölle. Ilmoittautuessa kerro, jos olet jo sopinut perheen, jonka kanssa majoitutte samaan mökkiin, muutoin mökit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vuoteissa on patjat, tyynyt ja huovat (Huom! Ei liinavaatteita). Mökeissä ei ole juoksevaa vettä. Rannalla on sauna ja huoltorakennuksessa suihkut.

VeNyvä -hanke järjestää leirillä ohjelmaa nuorille (tarkentuu myöhemmin).

Leiri alkaa maanantaina klo 16.00 (ruokailu klo 17) ja päättyy torstaina klo 14.00 mennessä.

Ajo-ohje:
Turusta Kustavintietä noin 60 km Taivassalon kirkolle, josta vasemmalle Hakkeenpääntielle. Aja noin 6 km, käänny oikealle Leikluotoon, 2 km matka Pinonperän sillalle ja Kahiluodon tietä leirialueelle (vasemmalla puolella.)

Hinta                                        Jäsen        Ei-jäsen
Aikuinen                                  50 e           120 e
Lapsi 10 – 18 v                        25 e           100 e
Lapsi 7 – 9 v                             15 e            70 e
Lapsi 0 – 6 v                             10 e           50 e

Ilmoittautumiset Krisselle viimeistään 22.6. puhelimitse 045 121 7430. Kerro samalla mahdollinen erikoisruokavalio. Leiri tulee maksaa 28.6. mennessä yhdistyksen tilille IBAN FI43 5713 4520 0196 95. Käytä viitteenä samaa viitettä millä olet maksanut jäsenmaksun. Huom! Muista ottaa omat pyyhkeet ja lakanat mukaan!

Perheleiri Sinapissa pe 20. – su 22.7.
Sinapintie 74, (Kakskerta), Turku
Vietetään rentouttava, leppoisa kesän viikonloppu ja nautitaan kiireettömyydestä. Sinapissa on mahdollisuus saunoa ja uida. Hieroja, kampaaja tms. mahdollisesti myös paikalla (erillinen maksu, varaathan käteistä). Kirppari alakerrassa (voit ostaa ja myydä). Ota mukaan vuodevaatteet, pyyheliinat, henkilökohtaiset tarvikkeet. Leirinvetäjä paikalla noin klo 17.30 alkaen. Olethan paikalla viimeistään klo 19.

Hinta                             tuettu hinta             jäsen         ei jäsen
Aikuinen                      40 e                            75 e           91 e
Lapsi 7 – 18 v              25 e                            55 e           80 e
Lapsi 2 – 6 v                15 e                            25 e           40 e

Jäsenmaksun maksanut vähävarainen jäsen voi hakea yhdistyksen kautta leirille ns. tuettuun hintaan, mikäli ei saa tukea muuta kautta. Tukea saaneiden nimilista ilmoitetaan tuen maksajalle. (Huom! Jos saat esim. sosiaalitoimiston kautta leirimaksun, et ole oikeutettu ns. tuettuun hintaan, vaan tällöin maksuna on jäsenhinta.)
Ilmoittautumiset viimeistään 19.6. Krissellle puh. 045 121 7430. Kerro ilmoittautuessasi mahdollinen erikoisruokavaliosi sekä jos haluat hakea tukea leirimaksuun.

Leiri tulee olla maksettuna 26.6. mennessä yhdistyksen tilille IBAN FI43 5713 4520 0196 95. Käytä viitteenä samaa viitettä millä olet maksanut jäsenmaksun. Maksun palautus ainoastaan lääkärintodistuksella.
Huom! Muista ottaa omat pyyhkeet ja lakanat mukaan!

Tuhat ja yksi paljastusta -musiikkihupailu ti 17.7. klo 19
Turun Nuori Teatteri, Vanhan Kivipainon piha, os. Linnankatu 31 (teltta)
Kesän kuumimmassa musiikki- ja sketsihupailussa kurkistetaan kulissien taakse, raotetaan julkisuuden salattua verhoa ja palautetaan mieliin maailman tunnetuimpia paljastuksia. Riemukas musiikin ja sketsien ilotulitus tarjoilee aimolaidallisen ajankohtaisia huomioita niin tämän päivän ilmiöistä, politiikasta kuin ihmisistäkin. Lavalla paljastusten verhoa raottavat nuoret näyttelijälahjakkuudet Esme Kaislakari, Inke Koskinen ja Arttu Soilumo. Ilottelun päätoimittajana eli ohjaajana toimii Janne Jämsä, joka myös yhdessä näyttelijöiden kanssa vastaa esityksen toimituksellisesta sisällöstä.

Hinta                                                 Jäsen      Ei-jäsen
                                                            25 e         28 e

Ilmoittautumiset 11.6. mennessä. Lippu tulee maksaa yhdistyksen tilille IBAN FI43 5713 4520 0196 95 viimeistään 12.6. Olethan paikalla teatterilla viimeistään klo 18.40.

Taikuri OZ -teatteri 25.7. klo 18
Vartiovuoren kesäteatteri, os. Vartiovuori, 20500 Turku
Suuri seikkailu sateenkaaren tuolta puolen. Valloittava ja vauhdikas tarina ystävyydestä ja arvoituksellisesta Ozista. Toiminnantäyteinen esitys koko perheelle.

Hinta                                                   Jäsen        Ei-jäsen
Aikuinen                                               17 e           26,50 e
Lapsi (3 – 15 v)                                    10 e          21,50

Ilmoittautumiset Maaritille 12.6. mennessä sähköpostilla [email protected]  Liput tulee olla maksettuna yhdistyksen tilille IBAN FI43 5713 4520 0196 viimeistään 14.6.

Retki Ähtärin eläinpuistoon ja Tuurin kyläkauppaan & Tivoliin su 29. – ma 30.7.
Lähdetään bussilla retkelle Tuuriin ja Ähtärin eläinpuistoon. Voit valita, vietätkö molemmat päivät Tuurissa vai lähdetkö sunnuntaina Ähtärin eläinpuistoon. Tuurissa on myös Miljoona-Tivoli, joka on maksuton alle 13 -vuotiaille.

Aikataulu:

Sunnuntai
klo 8.00                             Lähtö Tuomiokirkolta
                                            Sopivassa kohdassa ½ tunnin tauko
klo 13.00                           Saapuminen Tuuriin, josta jatketaan matkaa samantien Ähtäriin (mahdollisuus jäädä                                                                                              Tuuriin ja jättää matkatavarat bussiin)
                                            Tutustuminen Ähtärin eläinpuistoon sekä omatoiminen ruokailu. Alueella mm.                                                                                                         grillauspaikkoja, joita voi hyödyntää.
klo 17.00                           Matka jatkuu kohti Tuuria
klo 17.30                           Saapuminen Tuuriin ja majoittuminen hotelliin.
                                            Illalla oma valintaista ohjelmaa, esim. Miljoona-Tivoli, Tuurin kyläkauppa + muut liikkeet                                                 alueella

Maanantai
klo 7-10                             Buffet-aamiainen hotellilla
                                            Oma valinnaista ohjelmaa
klo 17.00                           Lähdemme paluumatkalle kohtia Turkua

Hinnat                                               Jäsen       Ei -jäsen
Aikuinen                                            125 e         150 e
Nuori 18 – 21 v                                   70 e          150 e
Lapsi 7-17 v                                         50 e          130 e
Lapsi 0-6 v                                          40 e          130 e
Lapsi 0-6 v, ilman lisävuodetta      25e             80 e

Huonehinnat sisältävät majoituksen upeissa ja tilavissa kahden hengen huoneissamme, buffet-aamiaisen, ilta- ja aamusaunan, kuntohuoneen käytön ja langattoman internet-yhteyden. Huom! Hintaan ei sisälly Ähtärin lippuja, vaan jokainen ostaa itse haluamansa lipun.

Sitovat ilmoittautumiset 25.6. mennessä Satulle sähköpostilla: [email protected]. Ilmoita samalla lähdetkö Ähtärin eläinpuistoon. Huom! kaikkiin sähköposteihin vastataan eli ellet saa vastausta parin päivän sisällä, kannattaa viesti laittaa uudelleen (sillä silloin se ei ole tullut perille). Matka tulee olla maksettuna 27.6. mennessä yhdistyksen tilille IBAN FI43 5713 4520 0196 95.

ELOKUU

Etelä-Suomen aluepäivät Tammelassa pe 3. – su 5.8.
Aluepäivillä kaikkea mukavaa koko perheelle. Tiedossa on siis mukavaa yhdessäoloa ja mikä jännintä, yöpyminen on teltassa tai omalla alustalla leirikeskuksessa.

Hinnat
Aikuinen                   40 e
Lapsi 10 – 15 v         25 e
Lapsi 5 – 9 v             18 e
Lapsi alle 5 v              8 e

Varaa paikkasi pian, sillä niitä on vain 50 ensiksi ilmoittautuneelle. Ilmoittautumiset [email protected] tai puh. 040 541 5294. Ilmoittautua voit heti, kuitenkin 17.7.2017 mennessä.

Perheiden Taiteiden Yö to 16.8. klo 17.00 – 20.00
Vartiovuoren kesäteatteri, Vartiovuoren puisto
Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri järjestävät perinteisen perheiden tapahtuman. Tänä vuonna teemana on Taiteiden ihmemaa. Maksuton lapsiperheiden kulttuuritapahtuma Perheiden Taiteiden Yö järjestetään Turun Taiteiden yönä. Perheiden yhteinen tapahtuma täyttää puiston musiikilla, kuvataiteella ja toimintapisteillä. Alueella pääsee kokeilemaan soittimia tai testaamaan muita kulttuurimuotoja.

Saunomista ja uintia 20.8. Ruissalossa

Tarkemmat tiedot jäsenille sähköpostilla. Ilmoittautumiset 16.8. mennessä. Ilmoita samalla mahdollinen erikoisruokavaliosi (makkaran grillausta varten). 

SYYSKUU

Ruskaretki Inariin ti 11. – su 16.9.

Lähdetään parhaaseen ruska-aikaan ihailemaan Lapin luontoa, nauttimaan hiljaisuudesta ja aistimaan luonnon voimaannuttavaa vaikutusta. Nautitaan luonnosta, sään salliessa istutaan iltanuotiolla, saunotaan ja rohkeimmat voivat pulahtaa rantasaunasta lompoloon. Lompolon rannassa on kajaakit vapaassa käytössämme.
Matka on tarkoitettu koko perheelle, kuitenkin ikäsuositus on 5 vuotiaasta ylöspäin (mm. pitkä bussimatka ja yhteismajoitus, mutta jokainen tuntee parhaiten omat lapsensa, joten harkitsee itse).

Matkustaminen
Matkat taitamme bussilla. Tiistaina illalla lähdemme matkaan yötä vasten. Inarista takaisin päin lähdemme lauantaina. Mukanamme on kaksi bussin kuljettajaa. Sama bussi on mukananne koko reissun.

Yöpyminen
Yövymme Turun kaupungilta vuokratussa eräkämpässä (160 neliötä), jossa on kolme majoitus-huonetta (patjat, peitot ja tyynyt on, mutta ei vuodevaatteita) sekä tupa ja keittiö, ulkowc sekä erillinen saunarakennus. Saunan edessä on lompolo, johon on mahdollista pulahtaa. (Peseytymismahdollisuus ainoastaan saunassa, ei suihkuja.)

Muuta huomioitavaa
Kämpällä olemme ns. leiriolosuhteissa eli jokaiselle kuuluu tiskaamista, saunan lämmitystä ja yhteisiä yleisiä askareita. Yhdistyksellä ei ole ainuttakaan työntekijää eli kaikki hoidetaan siis yhteisvoimin.

Aikataulu
Tiistai 12.9. klo 18 Tuomiokirkolta
Lähdetään bussilla kohti Pohjoista. Kyytiin voit tulla myös Kastun Shelliltä taikka muusta sopivasta kohdasta matkan varrelta (lähdetään Tuomiokirkolta Tampereelle päin.) Matkan kesto riippuu pysähdyksistä ja liikenteestä. Matkaa on noin 1200 km. Kannattaa tehdä kotona eväät matkaa varten ja ottaa vaikka viltti mukaan, niin on mukavampi nukkua.

Keskiviikko 13.9.
Käydään tutustumassa Karhunpesäkivelle, Inarissa.
Saavumme Nukkumajoen kämpälle arviolta puolen päivän jälkeen.
Majoittuminen, tutustutaan mökin ympäristön luontoon ja katsellaan sattuisiko näkymään porojakin.
Lämmitetään sauna ja pulahdetaan lompolossa.
Sään salliessa iltanuotio.

Torstai 14.9.
Lähdetään bussilla Inarin keskustaan, johon voi jäädä viettämään päivää omatoimisesti esim. vierailla Siida -museossa. Taikka lähteä patikoimaan. Bussi ajaa Sarviniementien parkkipaikalle, josta patikointi Pielpajärven Erämaakirkolle. Matkaa kirkolle on noin viisi kilometriä. Viitoitettu reitti kulkee upeassa vanhassa aarnimetsässä, sivuten metsälampia ja järviä.

Patikointiin osallistuvat ottavat mukaan oman repun, eväsrasian ja juomapullon, (myös Inarin keskustaan jäävät voivat halutessaan tehdä eväät). Tehdään aamulla kämpällä pienet eväät mukaan.
Saunomista ja uintia lompolossa.
Sään salliessa iltanuotio.

Perjantai 15.9.
Retkipäivä. Bussi vie meidät Inarin keskustaan, Siida -museon lähelle, josta lähtee Inarin järven risteily klo 13 (risteily sisältyy matkan hintaan). Matkan aikana kuulemme selostusta Inarinjärvestä ja Ukonsaaresta. Sään salliessa rantaudumme Ukonsaarelle, jossa on mahdollisuus tutustua vanhaan, jyhkeään saamelaisten pyhään saareen ja ihailla erämaajärven kauneutta. Paluumatkan teemme vanhaa postireittiä seuraillen. Ohitamme myös Hautuumaasaaren, jossa on vielä nähtävänä vanhoja puuristejä.
Saunomista ja uintia lompolossa.
Sään salliessa iltanuotio.

Lauantai 16.9.
Leirin purku ja siivous yhteisesti. Lähdemme paluumatkalle heti aamulla, jotta ehdimme pysähtyä Napapiirillä, Joulupukin pajakylässä (Rovaniemellä). Pajakylässä saatamme tavata itse joulupukin ja voimme tehdä tuliaisostoksia pajakylän liikkeissä.

Sunnuntai 17.9.
Saavumme Turkuun (aikataulu riippuu matkan taittumisesta).

Matkan hinnat: jäsen/ei jäsen
Aikuiset: 150 e/ 350 e
Lapset 11 – 18 v: 100 e/ 300 e
Lapset 5 – 10 v: 50 e/ 200 e

Jäsenhinta koskee jäsenmaksun maksaneita jäseniä. Ns. ei jäsenen hinta vastaa matkan todellisia kustannuksia ilman tukea.

Hinta sisältää
• bussimatkat
• majoittumisen yhteismajoituksessa (omat vuodevaatteet ja pyyhkeet mukaan)
• Inarin järven risteilyn
• ruokailut perillä kämpällä

Huom! Hintaan ei sisälly tapaturma- eikä matkatavaravakuutusta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista. Matkavakuutus saattaa sisältä ehdon matkahinnan korvaamisesta, mikäli matkasi peruuntuu. (Yhdistys ei pysty palauttamaan matkan hintaa, vaikka matka esim. sairauden vuoksi peruuntuisi).
Pidämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin ohjelmassa.

Ilmoittautumiset
Sitovat ilmoittautumiset [email protected] viimeistään 24.8. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoita samalla mahdollinen erikoisruokavaliosi. Matka tulee maksaa 26.8. mennessä yhdistyksen tilille FI43 5713 4520 0196 95.

LOKAKUU

Tallinnan retki aikuisille 6. – 7.10. (la-su)

Lähdetään aikuisten kesken rentoutumaan ja viettämään vapaata aikaa Tallinnaan. Yövytään Tallink Express Hotellissa, joka sijaitsee vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Tallinnan keskiajalta peräisin olevasta Vanhasta kaupungista ja vain muutaman askeleen päästä matkustajasatamasta. Matkat taitetaan bussilla, joka on mukanamme myös Tallinnassa.

Aikataulu:
Lauantai 6.10.

klo 6.30 Lähtö Tuomiokirkolta

klo 10.30 – 12.30 Laivamatka Helsinki – Tallinna

Tallinnan satamassa siirrytään välittömästi bussiin.

Omavalintaista ohjelmaa Tallinnassa.

klo 15.00  Tavataan hotellin aulassa, jossa huoneiden jako

Sunnuntai 7.10.
Aamiainen hotellilla

Mahdollisuus jättää matkatavarat bussiin.

Huoneen luovutus klo 12 mennessä.

klo 13.30 – 15.30 Laivamatka Tallinna – Helsinki

Siirrytään välittömästi bussiin ja lähdetään paluumatkalle Turkua kohti.

Matkan hinta         jäsen 90 e (edellyttäen yöpymistä 2 hlö huoneessa) ja  ei jäsen 125 e

Hintaan sisältyy bussimatkat, laivamatkat kansipaikoin mennen tullen, yöpyminen Tallink Express Hotellissa, aamiainen hotellilla ja sisäänpääsy viereiseen kylpylään.

Ilmoittautumiset

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset Maaritille 2.9. mennessä sähköpostilla [email protected] Kerro ilmoittautuessasi syntymäaikasi ja kansalaisuutesi ellei suomalainen ja jos on tiedossa kenen kanssa yövyt samassa huoneessa (ellei ole huonekaveria etukäteen, niin yhdistämme yksin ilmoittautuvat henkilöt). Matka on oltava maksettuna 3.9. yhdistyksen tilille FI43 5713 4520 0196 95.