Tiedotteet 2018


Turun Seudun Yksinhuoltajat ry.

Tiedotteet

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton

joiden vanhemmat ovat eronneet. Vanhemmille ja nuorille järjestetään myös yhteistä toimintaa sekä tarjotaan mahdollisuuksia vanhempien väliseen vertaisuuteen.

Tulossa Keväällä 2019

Verkkovertaistukea Nuortennetissä 28.1.-3.2.2019
MLL:n Nuortennetin valtaus teemalla vanhempien ero 28.1.-3.2.2019. Tulossa mm. instaliveä, päivityksiä, videoita ja gallupia vanhempien eroon liittyen. Yhteistyössä MLL:n Nuortennetin ja Kasper – Kasvatus- ja Perheneuvonta ry:n kanssa.
Seuraa valtausta:
www.nuortennetti.fi
Instagram: @mll_nuortennetti
Facebook: mll nuortennetti

Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu lapsille nuorille teemalla Ero 1.2.-31.3.2018
VeNyvä-hanke, Barnavårdsföreningen i Finland ja Kasper – Suomen Kasvatus- ja perheneuvonta ry ovat vuonna 2019 valtakunnallisen Kaikki kuvaa -kilpailun nuorten sarjan yhteistyökumppaneita. Jos aihe ja videon tekeminen kiinnostaa, seuraa sivuja www.kaikkikuvaa.fi, jonne ilmestyy tietoa ja ohjeita kilpailusta.

Erotyöpajaohjaajien koulutus nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille 1.3.

VeNyvä-hanke järjestää nuorten erotyöpajaohjaajien koulutuksen Helsingissä 1.3. klo 9.30-16. Koulutuksesta saa tietoa, taitoa ja menetelmiä ohjata nuorten erotyöpajaa. Koulutus on tarkoitettu nuorten ja/tai eroasioiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Lähipäivän lisäksi koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä työpajan ohjaamisen. Koulutus on maksuton ja sisältää aamukahvin ja lounaan. Yhteistyössä Kasper – Suomen kasvatus- ja perheneuvonta ry:n kanssa. Kyselyt ja ilmoittautuminen: terhi.rapeli(at)yvpl.fi tai p. 040 186 3421.

Kesätyöpaja nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet 10.-14.6.
”Työpaja oli kesän paras juttu! Sain auttaa muita ja samalla omat ajatukset selkiytyi,” -Tyttö 15v.-

Työaika ja -paikka: 10.-14.6. klo 10-15 (Tila varmistuu lähempänä, Turun keskusta-alue)
Työtehtävä ja vaatimukset: Olet 12-17-vuotias nuori, jonka vanhemmat ovat eronneet. Tehtävänäsi on viikon aikana muiden nuorten ja ammattilaisten kanssa kehittää välineitä, joiden avulla nuoret voivat käsitellä vanhempien eroa.
Eduksi katsomme: Tykkäät tehdä luovia juttuja, haluat auttaa muita ja viihdyt ryhmässä.
Työpaikkaedut: päivittäinen lounas, leffaliput ja työtodistus
Ilmoittaudu mukaan: Piritta Kähkönen, p.040 670 5887 tai piritta.kahkonen(at)yvpl.fi – kerro nimesi, ikäsi, yhteystietosi ja jotain itsestäsi.
Työpajamalli on kehitetty YVPL:n ja Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n yhteistyönä.

Lisäksi tulossa ainakin Elastic Chef-ruokaklubeja!

Seuraa meitä:
www.yvpl.fi/venyva, Facebook: Venyvä-hanke, Instagram: @venyva

Mieskaverit ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä isäänsä tai yhteys on satunnaista. Mieskaverit ovat toiminnassa mukana omana itsenään ja he ovat käyneet mieskaverikurssin (n. 16 h). Mieskaverit ovat tavallisia suomalaisia miehiä ja toimivat täysin kaverillisin perustein, he eivät ole ammatillisia tukihenkilöitä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapselle turvallinen tapa tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään, sekä lisätä lapsen kehitystä tukevia aikuiskontakteja. Lapset voivat olla iältään 4-16 vuotiaita poikia ja tyttöjä. Mieskaveria Turun seudulla voi hakea ottamalla yhteyttä koordinaattoriin: Saara Marjamäki, 050 565 9979, [email protected], www.tsemppi.net

 ÄIDIN KOKEMUS TOIMINNASTA

”Hain kaveria lapselle kun kaikki lapselle läheiset miehenmallit asuivat kaukana. Itselläni ei ollut lähipiirissä sellaista miestä jolla olisi ollut aikaa viettää sitä lapseni kanssa miehenmallina ja kaverina. Välillä olin perumassa koko mieskaveri-homman, kun mielessä tietysti ajatteli, että minkälaisia miehiä sinne nyt hakeutuu, mutta onneksi en luovuttanut omien ennakkoluulojen takia.

Mieskaverit ovat tavallisia miehiä, joilla on aikaa ja halua ryhtyä kaveriksi lapselle, joilla ei jostain syystä ole isää tai miehenmallia elämässään.

Kaveruus alkoi sujuvasti, ensin tapasin kaveriehdokkaan ja seuraavalla kerralla oli lapsi mukana ja kolmannella kerralle he lähtivät keskenään uimaan lapselle tuttuun uimahalliin. Kaikkia jännitti ensimmäinen kaveruksien tapaaminen, mutta se meni tosi hyvin ja pikkuhiljaa tapaamisista on tullut meidän arkeen kuuluva juttu.

Tapaamisia on kerran pari kuussa ja kerrallaan he viettävät aikaa muutaman tunnin, ellei ole jokin erityinen meno. Loma aikoina tapaamisia on harvemmin kun on paljon menoja kaikilla. Tämä järjestely on sopiva ja toimiva meillä, töiden ja harrastusten aikataulujen vuoksi. Jotkut kaverithan viettävät enemmän ja pidempiä aikoja kerrallaan.

He tekevät yhteisiä juttuja, käyvät uimassa, metsässä ja köysikiipeilemässä. Parasta lapselle on kun, on joku muu joka välittää ja puhuu juttuja joita ei aina äidille halua kertoa. Mulle parasta tässä on lapsen itsevarmuuden lisääntyminen ja hän saa luotettavasta kaverista miehenmallia, semmonen jolla on aikaa kuunnella lasta ja jolle lapsi voi soittaa hädän hetkellä.

Olen joskus miettinyt, että mitä jos en olisi lähtenyt hakemaan mieskaveria lapselle. Lapselta olisi jäänyt monta isoa asiaa kokematta, ja suurin niistä on kaveruksien ystävyys. Kaikkien lasten elämässä pitäisi olla tämmöinen kaveri, ja jos sitä ei löydy omasta lähipiiristä niin rohkeasti mukaan hakemaan vaikka just mieskaveritoiminnasta!

Miehenmalli on tärkeä asia lapselle, vaikka yksinhuoltajaäidit ovat superäitejä ja monitaitureita, itse en koskaan olisi pystynyt korvaamaan miehenmallia ja siihen liittyviä odotuksia ja toiveita (tuki ja turva, joku muukin tietää asioita ja joista enemmän kuin äiti, vain miehet osaavat kalastaa ja tehdä kunnon majoja).” ÄITI PAULIINA 2016

www.linkkitoiminta.fi

Linkki-toiminnasta apua ja tukea murrosikään, nuoruuteen ja vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.

Linkki-toiminta on tarkoitettu varsinais-suomalaisille 10 – 18 vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Toiminta on maksutonta.